13285681_10209959895062710_169243697_n.j

Ihanaa, kuinka päivät kääntyvät yöksi ja uudeksi päiväksi, viiikot uusiksi viikoiksi ja kohta, ihan kohta on rangaistus kärsitty. Uskomatonta, että olen vielä järjissäni ja hengissä. Itse asiassa henki pihisee paremmin kuin koskaan. Keuhkot oikein pullistuvat, kun vedän syvään henkeä ja myhäilen tyytyväisenä. I did it.

Mutta siskoseni, olisiko sinunkin jo aika ryhtyä tuumasta toimeen?

Oman kärsimykseni lisäksi kärsin jokaisen ystäväni puolesta, joka elää alistettuna naisena omassa suhteessaan. Olen aina ollut tällainen muiden kärsimysten kantaja - halunnut pelastaa maailman orvot ja kolmijalkaiset koirat - ja nyt haluan pelastaa kaikki naiset, jotka eivät saa olla naisia omassa kodissaan.

Toivon, että oma esimerkkini irtautumisesta antaa voimia niin rakkaille ystävilleni kuin muille tuntemattomillekin naisille, jotka eksyvät lukemaan blogiani. Kun olen juossut karkuun riittävän pitkälle, päässyt turvaan, julkaisen blogini tai kirjoitan kirjan tai keksin jonkun muun keinon, jolla pelastan naisen kerrallaan.

Voin nyt jo kertoa, miltä minusta tuntuu, kun vapaus häämöttää nurkan takana. Sinustakin voisi tuntua samalta, jos vain uskallat päästää irti.

Hengitän. Ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen pystyn vetämään keuhkot täyteen happea ja laskemaan ilman rauhallisesti ulos. En luule tukehtuvani. Rintaan ei pistä. Sydän ei hakkaa.

Hymyilen. Yhtäkkiä maailma on täynnä ilon ja hymyn aiheita. Tuo pikkuinen sininen orvokki, joka puskee yksin sinnikkäänä asfaltin reunasta kaukana kukkapenkistä. Oravanpoikasen äidilleen antama suukko. Keltaisissa huomioliiveissään marssivat päiväkodin retkeläiset. Tuoreen leivän tuoksu. Pisamat nenän päällä.

Säteilen. Jokainen sen näkee. Kärsimyksestä on kuoriutunut uusi ihminen, ihana nainen, joka huomataan. Ovet avataan, istuinta tarjotaan, silmää isketään. Naiset kehuvat ja miehet kuolaavat. Iho voi paremmin, vatsa voi paremmin, pää voi paremmin. Minä voin paremmin.

Nautin. Uskallan sanoa sen ääneen - nautin saada olla nainen. Niin pitkään minut lytättiin maahan rumana, vanhana ja lihavana. Virheistäni muistettiin muistuttaa. Nyt olen saanut uhmakasta riemua treenaamisesta ja nautin, kun läski sulaa ja lihakset kasvavat. Vaihdan mammapikkarit pitsipöksyihin, trikoopaidat bilemekkoihin. Juon viiniä, humallun, tanssin ja heittäydyn hurmion vietäväksi. Koska mä voin.